S neba stižu 34 miliona maraka

Bez autora
Nov 11 2014

Na osnovu pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi u vazdušnom prostoru BiH za 2014. godinu, nadležnim domaćim agencijama trebalo bi da pripadne oko 34,5 miliona, dok će Hrvatska, Srbija i Crna Gora ubrati zajedno 28,6 miliona KM. Odluku o raspoređivanju prihoda ostvarenih po osnovu pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi u vazdušnom prostoru BiH za 2014. godinu usvojio je Savjet ministara BiH. Najviše novca dobiće Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH - 30,5 miliona, a Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH trebalo bi da pripadne nešto više od četiri miliona KM. Agenciji za kontrolu vazdušnog saobraćaja Srbije i Crne Gore pripašće 12,3 miliona, a Hrvatskoj kontroli vazdušne plovidbe 16,3 miliona KM.

S neba stižu 34 miliona marakaNa osnovu pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi u vazdušnom prostoru BiH za 2014. godinu, nadležnim domaćim agencijama trebalo bi da pripadne oko 34,5 miliona, dok će Hrvatska, Srbija i Crna Gora ubrati zajedno 28,6 miliona KM.

Odluku o raspoređivanju prihoda ostvarenih po osnovu pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi u vazdušnom prostoru BiH za 2014. godinu usvojio je Savjet ministara BiH. Najviše novca dobiće Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH - 30,5 miliona, a Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH trebalo bi da pripadne nešto više od četiri miliona KM.

Agenciji za kontrolu vazdušnog saobraćaja Srbije i Crne Gore pripašće 12,3 miliona, a Hrvatskoj kontroli vazdušne plovidbe 16,3 miliona KM.

- U slučaju većeg ili manjeg priliva sredstava od planiranih iznosa raspodjela novca će se vršiti shodno procentualnom odnosu - navedeno je u odluci Savjeta ministara.

BiH je od 1. oktobra započela proces preuzimanja kontrole svog neba. Do sada su taj posao obavljale službe iz Zagreba i Beograda, zbog čega je BiH samo u posljednje tri godine izgubila više od 70 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik